2011. november 7., hétfő

Az út…

Amikor Ria kinyitotta a gardrób ajtót azonnal kiemelte a bőröndjét, mert nem volt sok ideje összepakolni. Amikor kihúzta a cipzárt és felemelte a bőrönd tetejét, megfordult és levett a fogasról egy piros kenguru pulcsit,két fehér mintás pólót , aztán lábujjhegyre állt és levett két sötétkék farmer gatyát, amik be voltak szűkítve.  Eszébe jutott hogy pizsamát is kéne rakni, de a Tokio Hoteles pizsamája nem jó mert most is abban aludt, így hát kivett egy világos kék pizsamát. Amikor berakta a ruháit a bőröndbe eszébe jutott hogy fehérnemű is kéne. Felállt és kivett egy melltartót meg két bugyit a fiókos szekrényéből, két pár zoknit is kivett habár semmi szüksége nem volt rá 30 fokban. Kisétált a fürdőbe és összeszedte a neszesszer dolgait, majd elvett egy sportcipőt a cipős szekrényből. Hirtelen eszébe jutott miközben a cipőt pakolta be hogy neki valahol a gardrób mélyén van egy Tokio Hoteles cipője is, amit igen nehéz áron szerzett meg a cipős boltban amikor szezonja volt. Az íróasztaláról elvette a papírokat az úthoz és betömte a bőrönd külső fiókjába. Kihúzta a bőröndöt az előszobába és rátette a reggeli jeckiét, amibe el fog indulni a  reptérre. Amint végzett elindult fürdeni és lefeküdni. Amikor lefeküdt, rögtön rájött hogy még nem tud aludni. Bekapcsolta a tv, de nem ment más benne csak a későesti hírek. Mint minden reggel most is csörgött a vekker csak éppen most Ria nem akarta lecsapni, mert izgatott volt hogy milyen lehet végre repülőn utazni. Amikor izgatottan lecsapta az órát és elkezdett futni a fürdő felé és nagy erővel kinyitotta az ajtót ,nekiállt a fogmosásnak és az átöltözésnek. Becsapta maga mögött a fürdő ajtót és felvette a TH-s cipőét.  Kisétált a konyhába ahol apja már nagy előszeretettel kirakott neki borítékban egy kisebb összeget amit elkölthet majd odakint.
-         Itt a reggelid, Ria!- tette elé a meleg szendvicset Ria apja.  
-         Köszönöm! A kedvencem .- jelentette ki.
-         Jó lenne a vigyáznál magadra odakint , mert hát neked még az a hely ismeretlent- figyelmeztette lányát.
-         Ne aggódj apa már mindent elintéztünk. Van idegen vetőm is , Te beszéltél vele személyesen, ott fog várni a reptéren, tudod nagyon jól .- magyarázta Ria.
-         Jó!jó! Tudom.. tudom.. csak szeretném ha minden úgy menne ahogy annak kell. És Ria!- szólította meg lányát miközben már Ria éppen felállni készült és betenni az üres tányért a mosogatógépbe- szeretném ha vigyáznál az gitárodra, mert tudom milyen szeleburdi vagy. - figyelmeztette.
-         Apa….ne már!- hajtotta férre a fejét, Ria!
-         Jól van , jól van- nevette el magát és adott egy puszit Ria homlokára.
-         Na .. szóval.. nekem el kellene indulnom, és velem együtt neked is mert kocsi nélkül nem tudom hogy jutok ki a reptérre .- jelentette ki Ria szégyenlősen.
-         Oké gyere menjünk, gyorsan ott leszünk .- mondta mosolygósan miközben levette a kocsi kulcsot .

Egy piros lámpánál Ria hirtelen a tekintetét az órájára kapta mert nem akarta lekésni a gépet. Rián az apja látta hogy egyre idegesebb mert rángatta a lábát, a körmét rágni kezdte és a tekintetét mindenhova kapta.
-         Mi a baj?? Nem késtük le, ne aggódj! Ez csak egy pi… na látod már zöld is- azzal az erővel ahogy kijelentette bele is taposott a gázba  és egy 10 perc múlva Ria már a reptér parkolójába fordult is be. Mikor kinyitotta a csomagtartót kiemelte a középméretű bőröndjét , és letette maga mellé. Amikor Ria apja becsukta a csomagtartót megölelte lányát és ezt mondta neki:- Ria vigyázz magadra jó?- Ria csak bólintott egyet hiszen tudta ha most válaszol abból csak sírás lett volna így kihúzta a bőrönd karját és elindult a Terminálba. Az információs pult felé vette az irányt ahol egy kék sapkás fiatal hölgy közölte vele hogy az ő gépéhez a C folyón át vezet az út. Amint megtalálta a géplejáróhoz vezető utat, átadta a repülőjegyét egy helyes úrnak aki át is engedte a repülőhöz. Ria helyet foglalt a neki számozott széken és felhívta az apját hogy épségben feljutott a gépre. Amint felhívta az apját egy kedves stewardess szólt neki hogy a telefonokat ki kell kapcsolni. Ria azonnal kikapcsolta amint elköszönt édesapjától. Amint felszállt a repülő Ria kikapcsolta az övét és elkezdte olvasni a már régen kiolvasott Alkonyat című könyvét.

1 megjegyzés: